Lokalizacja i szacowane zasoby gazu łupkowego w Stanach Zjednoczonych - Borawska, Adrianna (My University, 2016)
Celem pracy inżynierskiej było przedstawienie miejsc występowania i zasobów złóż gazu łupkowego w Stanach Zjednoczonych wraz z krótką charakterystyką dotyczącą m.in. wieku utworów, w których gromadził się gaz łupkowy, głębokości zalegania tych utworów oraz genezy gazu w nich zawartego.
Location and estimation of shale gas resources in the United States
Keywords: gaz łupkowy; zasoby; szacowanie zasobów; Stany Zjednoczone