Koncepcja hybrydowej kompozycji usług w środowisku SOA - Belava, Lev (Wydawnictwa AGH, 2009)
The paper describes the concept of hybrid networked services composition. The proposed concept allows to use different techniques to build an abstract composition plan for the whole processes or just process elements.

W artykule opisano koncepcję hybrydowej kompozycji usług dostarczanych za pomocą usług sieciowych. Proponowana koncepcja daje możliwość stosowania różnych technik tworzenia planu abstrakcyjnego dla całych procesów lub ich poszczególnych części.
Concept of hybrid service composition in SOA environment
Automatyka
Keywords: SOA; web services; SOA; web services; service composition; kompozycja usług