Zbadanie ograniczenia działania algorytmu Sita Eratostenesa w MS Excel - Zając, Łukasz (My University, 2016)
Niniejsza praca ma na celu określenie, jakie ograniczenia stawia program MS Excel oraz zaimplementowany w nim języku programowania Visual Basic for Applications (VBA) w przypadku, gdy chcemy przy ich pomocy wyznaczyć liczby pierwsze. Do wyznaczania liczb pierwszych posłużymy się algorytmem sita Eratostenesa.

The purpose of this thesis is to determine what restrictions puts MS Excel and implemented in the programming language Visual Basic for Applications (VBA) if you want to use them to find a prime numbers. To find primes numbers we will use sieve of Eratosthenes algorithm.
Examine the constraints of the sieve of Eratosthenes algorithm in MS Excel
Keywords: algorytm; sito Eratostenesa; MS Excel; VBA; algorithm; sieve of Eratosthenes; MS Excel; VBA