Charakterystyka warunków hydrogeologicznych w zlewni rzeki Nil w rejonie Kolbuszowej - Micek, Joanna (My University, 2015)
Celem prowadzonych prac na terenie zlewni rzeki Nil, w rejonie Kolbuszowej, było zbadanie położenia zwierciadła wód podziemnych oraz na tej podstawie określenie warunków hydrogeologicznych. Zakres prac terenowych obejmował zmierzenie poziomu wody w studniach w obrębie zlewni za pomocą świstawki, wykonanie obliczeń oraz na ich podstawie sporządzenie mapy hydrogeologicznej. Ponadto dokonano charakterystyki geologicznej i warunków hydrogeologicznych w obszarze objętym badaniami.
The characteristics of the hydrogeological conditions in Nil’s river basin in Kolbuszowa area
Keywords: mapa hydrogeologiczna; hydrogeologia; Nil; Kolbuszowa