Imprezy folklorystyczne jako element promocji regionu na przykładzie Mogilan - Nowicki, Jan (My University, 2014)
Celem pracy jest wykazanie wpływu imprez folklorystycznych z udziałem Zespołu Regionalnego „Mogilanie” na promocję gminy Mogilany. Postawiono hipotezę następującej treści: Folklor w wykonaniu Zespołu Regionalnego „Mogilanie" jest istotnym elementem marketingu gminy, który nie tylko promuje i przyciąga potencjalnych nowych mieszkańców, ale również może zachęcić turystów do odwiedzenia gminy.
Folklor events as an promotion element on example of Mogilany
Keywords: region; folklor; Zespół Regionalny Mogilanie; impreza