Formy mineralne siarki w węglu brunatnym ze złoża "Bełchatów" - Pardela, Justyna (My University, 2013)
Celem niniejszej pracy było rozpoznanie form mineralnych siarki występujących w węglu brunatnym ze złoża „Bełchatów” ze szczególnym uwzględnieniem jej formy siarczkowej. Badania te stały się podstawą do próby określenia genezy powstawania pirytu w węglu brunatnym ze złoża „Bełchatów”.
The mineral forms of sulphur form lignite bed "Bełchatów"