Systemy analizy i klasyfikacji sygnałów - Łabaj, Weronika (My University, 2010)
Kurs Systemy analizy i klasyfikacji sygnałów dla kierunku Informatyka Stosowana na Wydział Elektrotechniki, Automatyki, Informatyki i Inżynierii Biomedycznej prowadził dr inż Andrzej Izworski. Powstała strona internetowa przedstawia zagadnienia omawiane na wykładach. Zagadnienia tematyczne:
sygnał (DSP, czym jest?, parametry sygnałów, zawód prezenter radiowy),
Fourier (analiza i składowe sygnału, DFT, funkcje okna, FFT, DFT człowieka, analiza HRV),
konwersja A/C (po co?, próbkowanie sygnału, aliasing, segmentacja),
filtry (rodzaje filtrów, filtry cyfrowe, zakłócony sygnał, kardiotokografia),
systemy (podstawowa zasada DSP, systemy, systemy LTI,odpowiedź impulsowa, splot).
Strona brała udział w konkursie „Notatki w Internecie”.
Keywords: elektrotechnika, automatyka i telekomunikacja; konwersja danych; przekształcenie Fouriera; przetworniki analogowo-cyfrowe; teoria sygnałów