Przedsiębiorczość - Pyrkosz-Pacyna, Joanna (My University, 2019)
Przedstawione zagadnienia obejmują następującą tematykę: definicje przedsiębiorczości, intencja przedsiębiorcza, sukces przedsiębiorczy, innowacyjność, przedsiębiorca (potrzeba autonomii, wewnętrzne umiejscowienie kontroli, motywacja osiągnięć, pewność siebie i optymizm, wytrwałość, podejmowanie ryzyka, odporność na stres).
Materiał został opracowany w ramach Zintegrowanego Programu Rozwoju Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie.
Keywords: przedmioty humanistyczno-społeczne; rozwój gospodarczy; rozwój społeczny; stosunki w przedsiębiorstwie