Bioetanol i biodiesel jako alternatywa dla paliw węglowodorowych - Rozenbajgier, Ewa (My University, 2015)
Celem projektu była odpowiedź na pytanie, czy bioetanol i biodiesel, ze względu na swoje właściwości są obiecującą alternatywą dla wykorzystywanych obecnie paliw kopalnych. Zestawione dane biopaliw porównano z paliwami pochodzącymi ze źródeł konwencjonalnych. Zebrane informacje pozwoliły określić ich wady i zalety oraz ustalić przydatność jako alternatywy.
Bioethanol and biodiesel as an alternative for hydrocarbon fuels
Keywords: bioetanol; biodiesel; biopaliwa; zrównoważony rozwój