Internetowy system obsługi konferencji na przykładzie „Warsztatów Górniczych” - Rejman, Jakub (My University, 2011)
The goal was to create and configure an internet-based conferencing system. It is being used, as a live example, on „Warsztaty Górnicze”. Construction web site includes the configuration of the working environment as well as designing and creating the application itself. The application has been made based on the MVC design pattern. The system is built in PHP using Zend Framework and Dojo Toolkit. It is built to the XHTML 1.0 and CSS 2.1 standards.

Celem pracy jest stworzenie internetowego systemu obsługi konferencji na przykładzie „Warsztatów Górniczych”. Budowa serwisu internetowego obejmuje konfigurację środowiska pracy systemu oraz zaprojektowanie i stworzenie samej aplikacji. Aplikacja została wykonana w oparciu o wzorzec projektowy MVC. System zbudowany jest w technologii PHP z wykorzystaniem Zend Framework oraz Dojo Toolkit. Internetowy system obsługi konferencji zbudowany jest w standardzie XHTML 1.0 oraz CSS 2.1.
Internet-based conferencing system on the example of “Warsztaty Górnicze”
aplikacja
Keywords: web application; aplikacja internetowa; MVC; wzorzec MVC; PHP; PHP; Zend Framework; Zend Framework