Sztuczna inteligencja w grach wykorzystujących Unreal Engine - Bachorczyk, Sebastian (My University, 2017)
Celem niniejszej pracy dyplomowej było stworzenie algorytmu sztucznej inteligencji oraz przeprowadzenie szeregu symulacji z jej wykorzystaniem. Dodatkowo stworzona miała być mapa do przeprowadzania symulacji oraz obiekty wspomagające symulacje. Praca zawiera także zalecenia na co zwracać uwagę podczas tworzenia sztucznej inteligencji w Unreal Engine oraz których komponentów używać. Przedstawiona została także krótka historia rozwoju sztucznej inteligencji oraz silników do tworzenia gier i ich zastosowanie.

The purpose of this thesis was to create an artificial intelligence algorithm and to conduct a series of simulations with its use. In addition, a simulation map and simulated objects were to be created. Thesis also includes recommendations on what to look for when creating artificial intelligence in the Unreal Engine and which components to use. There is also a brief history of the development of artificial intelligence and the game engines and their application.
Artificial Intelligence in Unreal Engine games
Załączniki do opisania
Keywords: sztuczna inteligencja; Unreal Engine; gry; komponenty; artificial intelligence; Unreal Engine; games; components