Analiza zmian środowiska wodnego w rejonie Jastrzębia-Zdroju związanych z prowadzoną działalnością górniczą - Musioł, Andrzej (My University, 2015)
Celem pracy jest omówienie problemu pojawiających się skutków prowadzenia działalności górniczej oraz zaprezentowanie konkretnych, wybranych przykładów zlokalizowanych w rejonie Jastrzębia-Zdroju. Niniejsza praca ma również na celu sprawdzenie czy Jastrzębska Spółka Węglowa dobrze radzi sobie z likwidacją oraz minimalizacją owych skutków.
Analysis of the water environment changes in the area of the Jastrzębie-Zdrój in connection with mining activities
Keywords: górnictwo; szkody; zalewisko; podmokłości