Projekt wizualizacji działania maszyny typu von Neumanna - Zima, Marcin (My University, 2012)
Celem niniejszej pracy jest zaprojektowanie oraz zaimplementowanie programu komputerowego, który będzie symulował i przedstawiał w sposób graficzny działanie maszyny typu von Neumanna z dwoma akumulatorami - DC2 (ang. Didactic Computer with 2 accumulators).Na wstępie zostaną zaprezentowane ogólne informacje dotyczące samej maszyny von Neumanna, jej twórcy, modelu oraz sposobu działania. W dalszej części pracy opisana zostanie technologia, którą wykorzystano do stworzenia samej aplikacji.
Visualization project of the von Neumann machine
Keywords: wizualizacja; aplikacja; implementacja; maszyna typu von Neumanna; testy