Nauczanie technik multimedialnych w środowisku MATLAB 6.5 z wykorzystaniem aplikacji TMT - Wielgat, Robert; Gorgoń, Marek (Wydawnictwa AGH, 2005)
An original idea of multimedia teaching in Matlab 6.5 environment is presented. In order to accomplish the idea TMT program was created. Contents and structure of the program has been presented. Future works has been briefly discussed. Program is actually used by students in Higher State Vocational School in Tarnów.

W artykule opisano oryginalną koncepcję nauczania technik multimedialnych w oparciu o środowisko Matlab 6.5. Do realizacji koncepcji stworzono program TMT, który jest obecnie wykorzystywany do celów dydaktycznych w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Tarnowie. W artykule przedstawiono zasady użytkowania oraz strukturę programu. Zawarto również opis rozbudowy programu oraz perspektywiczne plany rozwoju.
Teaching multimedia with MATLIB 6.5-based TMT application
Automatyka
Keywords: techniki multimedialne; Matlab; aplikacja TMT