Projekt ścieżki historyczno-przyrodniczej na obszarze wschodniej części Krakowa - Chmura, Tomasz (My University, 2011)
Celem pracy jest zaprojektowanie ścieżki, która będzie pozwalać na zapoznanie się z najciekawszymi i najcenniejszymi fragmentami Nowej Huty, „robotniczej” dzielnicy Krakowa. Ze względu na bardzo ważną dla Polski historię socjalizmu, którego dzielnica ta miała być symbolem, stanowić ona będzie doskonałe połączenie edukacji przyrodniczo-historycznej z pasją wędrowania. W Nowej Hucie można również znaleźć wiele ciekawych atrakcji przyrodniczych. Liczne rośliny i zwierzęta, które tam można spotkać nie występują w innych częściach Krakowa. Dodatkowym atutem przemawiającym za utworzeniem ścieżki jest spokój, który znajdziemy w miejscach oddalonych o parę kilometrów od centrum miasta i ruchliwych dróg.
The project of the historical and natural science track in the eastern part of Krakow
Keywords: ścieżka historyczno-przyrodnicza; Kraków; projekt Nowa Huta