Składniki swoiste w wodach mineralnych uzdrowiska Piwniczna-Zdrój - Romankiewicz, Maria (My University, 2016)
Celem niniejszej pracy jest przedstawienie składników swoistych występujących w wodach mineralnych uzdrowiska Piwniczna-Zdrój, łącznie z ich genezą, mechanizmami powstawania oraz chemizmem. Do kompleksowej prezentacji zagadnienia, niezbędne jest przedstawienie podstawowych terminów prawnych dotyczących poruszanego tematu.
Containing specific components in mineral waters from the area of Piwniczna-Spa
Keywords: składniki swoiste; Piwniczna-Zdrój; uzdrowisko; wody mineralne; dwutlenek węgla