Mineralizacja kruszcowa w wybranym fragmencie złoża Głogów Głęboki-Przemysłowy - Kruczek, Damian (My University, 2015)
Polymetallic deposit of przedsudecka monocline is characterized by determined kind of mineralization. The most common sulphides are chalcocite, bornite, covellite and chalcopyrite. The deposit area of Głogów Głęboki-Przemysłowy should contain the same kind of mineralization. For comparison there were used literature data and information obtained from analysis 4 extracted profiles

Polimetaliczne złoże na monoklinie charakteryzuje się określonym typem mineralizacji. Najczęściej występujące siarczki to chalkozyn, bornit, kowelin i chalkopiryt. Obszar złożowy Głogowa Głębokiego-Przemysłowego powinien zawierać ten sam typ okruszcowania. W celu porównania zostały użyte dane literaturowe oraz informacje uzyskane z analizy 4 pobranych profili.
Mineralization of the selected part of the Głogów Głęboki-Przemysłowy deposit
Keywords: mineralizacja; minerlization; okruszcowanie; Głogów Głęboki-Przemysłowy; Kopalnia Głogów Głęboki-Przemysłowy; copper; srebro; silver; miedź