Możliwości wykorzystania do celów energetycznych metanu pokładów węgla kamiennego - Grzymkowska, Marietta (My University, 2014)
W pracy podjęto próbę oceny możliwości wykorzystania do celów energetycznych metanu pokładów węgla kamiennego w oparciu o czynne i zlikwidowane kopalnie w Polsce i innych krajach europejskich.
The possibilities in using coal bed methane for energy purposes
Keywords: marietg; chalkopiryt; Coal bed; metan