Ocena wielkości odpływu podziemnego dla wybranej zlewni na podstawie rozdziału hydrogramu przepływu - Maciewicz, Ewa (My University, 2011)
Celem niniejszego projektu inżynierskiego jest oceny odpływu podziemnego ze zlewni rzeki Skawy w przekroju Jordanów dla lat hydrologicznych: 1974, 1978, 1983. W projekcie scharakteryzowano badaną zlewnie pod względem czynników wpływających na wielkość odpływu podziemnego oraz przedstawiono metody oceny odpływu podziemnego, z uszczegółowioną charakterystyką metody rozdziału hydrogramu.
Estimation of the groundwater outflow for chosen catchment by the hydrograph division of flow method
Keywords: odpływ podziemny; zlewnia; hydrogram przepływu; rzeka Skawa