Zaplanowanie eksperymentu (czas ustalania się zwierciadła statycznego; tło hydrochemiczne; ilość bromku potrzebnego do iniekcji, sposób pobierania próbek wody): sztuczne pompowanie z iniekcją znacznika (monopole test) dla poletka doświadczalnego AGH (A3-A4) - Mędziak, Konrad (My University, 2016)
Celem projektu inżynierskiego jest zaplanowanie eksperymentu: sztuczne pompowanie z iniekcją znacznika dla poletka doświadczalnego AGH położonego pomiędzy budynkami A-3 i A-4. Poletko doświadczalne składa się ze studni (AGH-1) oraz trzech piezometrów (P-1, P-2 i P-3), wykorzystywane jest w celach dydaktycznych oraz w badaniach i pracach naukowych. Studnia oraz piezometry P-1 i P-2 zlokalizowane są na działce nr 19/26 natomiast otwór P-3 działce nr 19/25.
Planning of the experiment (time of reaching steady-state water level, background concentration of bromide; mass of bromide needed for injection, preparing of sampling) for the pumping test with the injection of tracer (monopole test) for the AGH test site (A3-A4)
Keywords: eksperyment znacznikowy; metody znacznikowe; iniekcja znacznika; poletko doświadczalne AGH; sztuczne pompowanie; monopole test