Artykuł  

Analysis impact fracturing fluid acidity on structural strength of crosslinked gel complex

Link do zdalnego zasobu
Dostęp z terminali w BG AGH
Data publikacji
2017
Data publikacji (copyright)
Data prezentacji
Data obrony
Data nadania stopnia
Autorzy (rel.)
Krzeczek, Piotr
Wojnarowski, Paweł
Karasek, Paweł
Nr albumu:
Prawa dostępu
Dostęp: otwarty dostęp
Uwagi:
Prawa: Licencja AGH
AGH Licence - Fair Use
Licencja AGH - Dozwolony użytek chronionych utworów

Inny tytuł
Typ zasobu:
artykuł
Wersja
wersja wydawnicza
Sygnatura:
Nr normy / patentu
Numer czasopisma (rel.)
Numer czasopisma
AGH Drilling, Oil, Gas
2017 - Vol. 34 - No. 2
Szczegóły wydania / pracy
Uczelnia:
Opublikowane w: AGH Drilling, Oil, Gas. -:. Vol. 34 No. 2, pp. 385-394, [1]
Opis fizyczny:Skala:Zasięg:
ISBN:e-ISBN:
Seria:ISSN: 2300-7052e-ISSN:
Jednostka AGH:
Kierunek:
Forma studiów:
Stopień studiów:
Uzyskany tytuł:
Instytucja sprawcza:
Redaktorzy (rel.)
Promotorzy (rel.)
Recenzenci (rel.)
Projekty badawcze (rel.)
Projekt
Tytuł:
ID:Program:
Instytucja Finansująca
ROR: 
Dane badawcze:
Jednostki organizacyjne (rel.)
Wydarzenia (rel.)
Dyscyplina
Słowa kluczowe
hydraulic fracturing, fracturing fluid, linear gel, crosslinking
Dyscyplina (2011-2018)
Specjalność
Klasyfikacja MKP
Abstrakt

Nowadays hydraulic fracturing is the most commonly used technique to stimulate the productivity of a well. The selection of a proper fracturing fluid is all about choices which strongly influence on effectiveness of the treatment. It should be carefully prepared, supported by lab analysis in order to match fluid to reservoir condition. This article concerns impact of fracturing fluid additives on fluid properties. In the paper crosslinking process has been shown and its importance on conventional reservoir rocks fracturing treatment. Provided lab examination shows fluid pH impact during creation crosslinked gel complex including influence to crosslinking time in the surface condition. The lower linear gel pH caused lower crosslinking time of fracturing fluid.

Opis
Zawartość